Składniki: • 3-4 marchwie • 3 łyżki stołowe cukru • pół szklanki śmietany • 2 łyżki stołowe masła • sól Sposób przyrządzenia: Marchew pokroić na kawałki,dodać cukier oraz sól i smażyć aż do pojawienia się rumianej skórki.Następnie dodać śmietanę i zapiec w piekarniku. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18
Tag: marchew
Zupa rybna
Ucha rybacka.
by Paula_18 • • 0 Comments
Składniki: • 400 g ryby • 2 ziemniaki • 1 marchew • 1-2 cebule • seler • pieprz • sól Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wypatroszyć, włożyć do rondla i zalać wodą. Do gotującego się wywaru dodać obrane i pokrojone w kostkę marchew, ziemniaki, cebulę, seler oraz pieprz. Szybko doprowadzić do zagotowania, posolić, po czym dogotować…
Cielęcina
Gicz cielęca duszona w jarzynach*
by marek • • 1 Comment
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (10 porcji) Gicz cielęca (z kością) – 2500 g Cebula – 100 g Marchew – 100 g Czosnek – 50 g Por – 100 g Seler – 100 g Pomidory (świeże) – 200 g Tymianek, bazylia – 50 g Bulion – 1 l Sól, pieprz Wino białe typu Chablis…
Zupy
Zupa z marchewki
by Krystyna • • 2 komentarze
Dziczyzna
Pieczeń z dzika po myśliwsku
by Marian Borkowski • • 2 komentarze
Składniki: 2 kg mięsa od szynki bez kości, 10 dag smalcu, 15 dag słoniny, czubata łyżka mąki, płaska łyżka bułki tartej, 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina, 0,5 l wywaru z kości, 7 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 5 ziaren jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, pieprz mielony, sól. Zaprawa z warzyw: 1 marchewka, 1 pietruszka,…