Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: marchew

Marchew zapiekana ze śmietaną

Składniki: • 3-4 marchwie • 3 łyżki stołowe cukru • pół szklanki śmietany • 2 łyżki stołowe masła • sól Sposób przyrządzenia: Marchew pokroić na kawałki,dodać cukier oraz sól i smażyć aż do pojawienia się rumianej skórki.Następnie dodać śmietanę i zapiec w piekarniku. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

Ucha rybacka.

Składniki: • 400 g ryby • 2 ziemniaki • 1 marchew • 1-2 cebule • seler • pieprz • sól Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wypatroszyć, włożyć do rondla i zalać wodą. Do gotującego się wywaru dodać obrane i pokrojone w kostkę marchew, ziemniaki, cebulę, seler oraz pieprz. Szybko doprowadzić do zagotowania, posolić, po czym dogotować…

Pieczeń z dzika po myśliwsku

Składniki: 2 kg mięsa od szynki bez kości, 10 dag smalcu, 15 dag słoniny, czubata łyżka mąki, płaska łyżka bułki tartej, 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina, 0,5 l wywaru z kości, 7 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 5 ziaren jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, pieprz mielony, sól. Zaprawa z warzyw: 1 marchewka, 1 pietruszka,…