Składniki:
- 50 dkg filet z łososia ze skórą
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i biały pieprz
Składniki: ½ kg filetu z łososia (ze skórą) 3 dkg soli ( 2 łyżki) 2,5 dkg cukru ( 2 łyżki) 0,4 dkg mielonego pieprzu ( 2 łyżeczki) koperek Sposób przyrządzenia: Pierwszą czynnością winno być bardzo dokładne oczyszczenie filetu z resztek ości. Przesuwając opuszkami palców po powierzchni filetu doskonale je wyszukamy i posługując się pęsetą usuniemy.…
Trufle fascynowały ludzi przez tysiące lat. Ich atrakcją jest uwodzący smak i aromat, którego nie da się zapomnieć. Smak i aromat komercjalnie zebranych trufli jest tak silny, że są one używane tylko jako przyprawy, a nie jako oddzielne dania. Truflom przypisywano nawet magiczne siły i właściwości. Zbierane są przynajmniej od 3600 lat. Rosną pod ziemią,…
Składniki: 75 dkg filetów z łososia (pstrąga, okonia, sandacza) 1/3 szklanki gęstej śmietany 2 łyżki skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 2 łyżki posiekanej cebuli 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka sól 1/4 łyżeczka pieprzu białego oliwa 6 bułek hamburgerowych 6 plastrów sera żółtego wskazany uwędzony Sposób przyrządzenia: Filet z ryby zmielić…