Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś w soli i koprze marynowany krok po kroku

Składniki:


  • ½ kg filetu z łososia (ze skórą)
  • 3 dkg soli ( 2 łyżki)
  • 2,5 dkg cukru ( 2 łyżki)
  • 0,4 dkg mielonego pieprzu ( 2 łyżeczki)
  • koperek


Sposób przyrządzenia:
Pierwszą czynnością winno być bardzo dokładne oczyszczenie filetu z resztek ości. Przesuwając opuszkami palców po powierzchni filetu doskonale je wyszukamy i posługując się pęsetą usuniemy.
Filet z łososia kładziemy na odpowiednio dużym kawałku folii. W miseczce mieszamy sól, cukier i pieprz.

Dokładnie pokrywamy filet przygotowaną mieszanką przypraw.

Na przyprawiony filet układamy całe (nie siekane) łodygi kopru. Jeśli są zbyt długie przycinamy dolną część.

Zawijamy bardzo dokładnie i ściśle łososia w folię. Dodatkowo można zawinąć jeszcze w jedną warstwę aby mieć pewność że wytwarzający się płyn nie wypłynie. Tak przygotowany pakiet odstawiamy na minimum dwa dni do lodówki.

Po upływie tego czasu wyjmujemy łososia z lodówki, odwijamy z folii, obieramy z kopru i szybko myjemy aby pozbyć się resztek soli. Suszymy ręcznikiem papierowym.Układamy filet na desce i używając ostrego, dużego noża kroimy w skośne plasterki.

Tak przygotowanego łososia możemy podawać z krakersami, grzankami, białym pieczywem,  dekorować nim potrawy itp. Skropienie sokiem cytrynowym znakomicie podnosi jego walory smakowe.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *