Składniki: 200 g twarożku 250 g łososia z puszki 1 łyzka posiekanego szczypiorku 2 łyżki sosu worcester sól pieprz Sposób wykonania: Łososia oraz twarożek dokładnie rozdrobnić widelcem i ze soba wymieszać. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek oraz sos worcester. Doprawić do smku solą oraz pieprzem.
Tag: łososiowy
Łosoś
Łosoś w soli i koprze marynowany krok po kroku
by mariola • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetu z łososia (ze skórą) 3 dkg soli ( 2 łyżki) 2,5 dkg cukru ( 2 łyżki) 0,4 dkg mielonego pieprzu ( 2 łyżeczki) koperek Sposób przyrządzenia: Pierwszą czynnością winno być bardzo dokładne oczyszczenie filetu z resztek ości. Przesuwając opuszkami palców po powierzchni filetu doskonale je wyszukamy i posługując się pęsetą usuniemy.…