Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś norweski z piekarnika

 

Składniki:

  • 50 dkg filet z łososia ze skórą
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Masło rozpuścić, dodać sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Filet umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Filet dokładnie nasmarować masłem z sokiem cytrynowym, ułożyć na blasze do pieczenia. Piec 25 – 30 minut, polewać masłem podczas pieczenia. Pod koniec pieczenia odwrócić filet skórą do góry. Podawać z ćwiartkami cytryny, dodatkiem pieczarek z patelni i białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *