Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z wody w sosie grzybowo korniszonowym

Składniki:

    • 1 kg sandacza (szczupaka, okonia, pstrąga, łososia)
    • 1 cebula
    • liść laurowy
    • ziele angielskie

    Sos:

    • ½ szklanki bulionu rybnego
    • 1 łyżka mąki
    • ½ cebuli
    • ½ marynowanego ogórka
    • 2 łyżki masła
    • 3 łyżki ugotowanych pokrojonych grzybów
    • 1 łyżka posiekanego korzenia pietruszki
    • 1 łyżka soku cytrynowego
    • sól, pieprz biały


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, sprawić, ponownie wypłukać, pokroić na dzwonki. Z płetw, łba  ugotować ½ szklanki bulionu rybnego, dokładnie przecedzić. W odpowiednio dużym garnku zagotować wodę, dodać obraną i pokrojoną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie, przyprawić pieprzem i odrobiną soli. Po kilku minutach do wrzątku dodać dzwonka ryby, gotować na małym ogniu 15 minut, ugotowaną rybę wyjąć za pomocą łyżka cedzakowej, odstawić w ciepłe miejsce. Do pozostałego wywaru dodać łeb ryby pozbawiony skrzeli, płetwy, wywar gotować aż jego objętość zredukuje się do ½ szklanki, odcedzić. Na suchej patelni wyprażyć mąkę, schłodzić, rozprowadzić bulionem rybnym. Dodać pokrojony ogórek, grzyby, pietruszkę, gotować mieszając przez 10 minut. Dodać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać porcje ryby. Podawać z ziemniakami i warzywami.

1 comment for “Ryba z wody w sosie grzybowo korniszonowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *