Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Pstrąg nadziewany ryżem z rodzynkami

Składniki: 2 duże pstrągi ½ kostki masła 1 szklanka ugotowanego ryżu ½ szklanki rodzynek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, odciąć głowę, wypatroszyć bez rozcinania jamy brzusznej. Ponownie dokładnie wypłukać, osuszyć, przeprawić na zewnątrz i wewnątrz. Ryż…

Pstrąg nadziewany ziołami

Składniki: 2 pstrągi 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 4 łyżki białego wina 3 łyżki posiekanych, ulubionych ziół 1 pęczek posiekanej dymki 2 drobno pokrojone suszone śliwki sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, odciąć głowę, wypatroszyć bez rozcinania jamy brzusznej. Ponownie dokładnie wypłukać, osuszyć, przeprawić…

Leszcz zapiekany na kwaśno

Składniki: 1 duży leszcz o wadze około 1,5 kg 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek oleju 4 łyżki soku cytrynowego sól, pieprz posiekany koperek i natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Leszcza sprawić, wyfiletować, skórę ponacinać ostrym nożem na głębokość około 5 mm, przyprawić, odstawić na kilkanaście minut.  Mąki wymieszać. Rybę podzielić na…

Filet z pangi w sosie orzechowym z ryżem

Składniki: 80 dkg filetów z pangi lub tilapii 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej 2 kolorowe papryki 1 cebula Sos: 2 łyżki masła 1 cebula 1 łyżeczka curry 20 dkg orzechów nerkowca 2 łyżki soku jabłkowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Cebulę i…

Filet z okonia o orientalnym smaku

Składniki: 80 dkg filetów z okonia lub sandacza 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki mielonego imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny, 1 łyżką oleju i przyprawami. Umyte i osuszone filety rybne natrzeć przygotowaną…