
Składniki:
- 24 skrzydełka
Marynata:
- pasta peperroni, ostra papryka w płatkach, pieprz w ilości wg preferencji smakowych
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka miodu
- 1 szklanka wody
- sól do smaku


Składniki: 1,5 kg filetów z kurczaka Marynata: 2/3 szklanki białego wina 1 szklanka sosu sojowego 4 łyżeczki soku cytrynowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki cukru 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru szczypta mielonego chili pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia wymieszane składniki marynaty gotować około 10 minut, schłodzić. …

Składniki: 1 kurczak 4 obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki 1 obrana, grubo pokrojona cebula 4 obrane marchewki ½ oczyszczonej, pokrojonej czerwonej papryki sól, pieprz ½ szklanki wody Sposób przyrządzenia: kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Na dnie kamionkowego wkładu parowara ułożyć warzywa, podlać wodą, przyprawić. Na warzywach ułożyć przyprawione porcje kurczaka, przykryć pokrywą. Tak…