Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone, mocno pikantne skrzydełka z kurczaka

 

Składniki:

 

  • 24 skrzydełka

     

    Marynata:

  • pasta peperroni, ostra papryka w płatkach, pieprz w ilości wg preferencji smakowych
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 szklanka wody
  • sól do smaku

Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka umyć, osuszyć, ostrym nożem podzielić na 3 części, końcówki odrzucić. Pozostałe części skrzydełek i zmiksowaną marynatę  umieścić w grubej nylonowej torbie. Torbę zamknąć lub zawiązać. Odłożyć do lodówki na minimum 8 godzin. W tym czasie torbę kilkakrotnie odwracać. Po tym czasie porcje mięsa obsączyć z marynaty. Mięso piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż będą odpowiednio wypieczone.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *