Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny kurczak duszony z warzywami w parowarze

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 4 obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki
  • 1 obrana, grubo pokrojona cebula
  • 4 obrane marchewki
  • ½ oczyszczonej, pokrojonej czerwonej papryki
  • sól, pieprz
  • ½ szklanki wody

    Sposób przyrządzenia:

    kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Na dnie kamionkowego wkładu parowara ułożyć warzywa, podlać wodą, przyprawić. Na warzywach ułożyć przyprawione porcje kurczaka, przykryć pokrywą. Tak przygotowane danie dusić w parowarze przez5 godzin na wysokim poziomie temperaturowym. Podczas duszenia nie odkrywać pokrywy.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *