Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kurczak

Filet z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 3 łyżki musztardy kostka masła 6 łyżek majeranku 3 łyżki miodu Sposób przyrządzenia: Mięso z kurczaka myjemy, osączamy na papierowym ręczniku i kroimy w kosteczkę, obtaczamy w majeranku i chłodzimy. Na patelni na małym ogniu roztapiamy masło, wlewamy uprzednio przygotowany sos musztardowo- miodowy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni…

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem

Składniki: 1 kg ziemniaków 300 g piersi z kurczaka 1 cebula 150 g żółtego sera ½ słoika majonezu sól pieprz olej Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, którą oprószyć sola oraz pieprzem i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Nadepnie cebulę pokroić w krążki, które ułożyć na mięsie a na cebuli rozłożyć ziemniaki pokrojone w…

Pierś kurczaka z papryką i serem

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 5 plastrów żółtego sera 5 kawałków czerwonej papryki 6 łyżek płatków kukurydzianych 6 łyżek płatków migdałowych 5 ząbków czosnku 4 jajka sól, pieprz mąka 4 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Filety z piersi kurczaka pociąć na plastry ,poobierać czosnek, posiekać, natrzeć sznycle. W każdym sznyclu zrobić nacięcie tak ,aby powstała…

Kurczak w śmietanie

Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml słodkiej śmietany sok z cytryny olej sól pieprz przyprawa do kurczaka sos sojowy Sposób wykonania: Piersi pokroić w kostkę po czym oprószyć ja solą, pieprzem oraz przyprawa do kurczaka i skropić sosem sojowym. Następnie obsmażyć razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Pod…