Składniki: 40dkg ryżu 1 mała czerwona papryka 1 mały ogórek 2 cebule dymki 1 puszka kukurydzy 4 łyżki winegretu 1 łyżka posiekanej natki Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko. Dobrze wysuszyć. Paprykę pokroić w kostkę. Ogórek obrać i pokroić na cienkie półplasterki. Dymkę też. Ryż i warzywa wymieszać w dużej misce polewając sosem. Podawać w…
Tag: kuchnie regionalne
Halibut
Halibut po gdyńsku.
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z halibuta, 7 dag mąki; sól, pieprz do smaku sos: 20 dag pieczarek, 5 dag cebuli, 1/2 strąka papryki, 3 dag koncentratu pomidorowego, 100 ml czerwonego wytrawnego wina 100 ml rosołu (może być z kostki), 3 dag mąki, 5 dag śmietany, 5 dag masła, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia:…
Jednogarnkowe
Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku
by Bahus • • 0 Comments
Dorsz
Dorsz po włosku.
by Bahus • • 2 komentarze
Składniki: 60 dag filetów z dorsza 3 łyżki oliwy z oliwek 3 średnie cebule 150 ml śmietany koperek natka pietruszki 5 dag żółtego ostrego sera sól, pieprz i sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i pokropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, obłożyć ryby posmarowane oliwą. Zalać śmietaną…
Pstrąg
Pstrąg w maśle cytrynowym i w kaparach.
by Bahus • • 0 Comments
Skład: 2 pstrągi ( 35 dag każdy) sól, pieprz mąka do posypania masło do pieczenia 1 cytryna 4 łyżki świeżego masła 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki małych kaparów natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wypatroszone pstrągi umyć i osuszyć. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Smażyć w dużej ilości gorącego masła…