Składniki:
- 40 dag kapusty kiszonej,
- 40 dag kapusty świeżej,
- 20 dag kiełbasy,
- 20 dag boczku wędzonego
- 3 cebule,
- grzyby suszone,
- sól, pieprz,
- przecier pomidorowy,
- pól szklanki wiśni z kompotu bez pestek
Składniki: 8 filetowa tilapii (pangi, coryfeny, lucjana, granik itd.) 4 szklanki pomidorów pokrojonych w kostkę 2 szklanki posiekanej cebuli 2 pęczki naci kolendry – posiekane, uwaga, można zastąpić natką pietruszki 2 łyżki drobno posiekanej papryczki chili 2 łyżki oliwy extra virgin 4 łyżki soku z limonki 2 średnie avocado pokrojone w małą kostkę sól, świeżo…
Składniki: 8 filetowa tilapii (pangi, coryfeny, lucjana, granik itd.) 4 szklanki pomidorów pokrojonych w kostkę 2 szklanki posiekanej cebuli 2 pęczki naci kolendry – posiekane, uwaga, można zastąpić natką pietruszki 2 łyżki drobno posiekanej papryczki chili 2 łyżki oliwy extra virgin 4 łyżki soku z limonki 2 średnie avocado pokrojone w małą kostkę sól, świeżo…
Składniki: 3 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka nasion fenkułu (włoski koper) 6 ząbków czosnku, posiekać 1 por przekrojony na krzyż, opłukany i pokrojony na krążki ok 1,5 cm 1 średnia posiekana cebula 2 łodygi naciowego selera przecięte wzdłuż i drobno pocięte 1 liść laurowy, sol i pieprz mały pęczek (4-6 łodyżek) świeżego tymianku w…
Składniki: 1/3 łyżeczki ziaren pieprzu 1 goździk 2 łyżeczki cukru 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego rumu 1/2 łyżeczki startej skórki limonki 1 łyżka soku limonki 1 łyżeczka tartego imbiru (świeżego) 1 łyżeczka czosnku w proszku 1/2 kg tuszki tilapii, pofiletować sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek albo orzechowej 1,5 szklanki…