Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnie regionalne

Sałatka z tuńczykiem

Składniki: 2 paczki ryzu   2 puszki tuńczyka w sosie wlasnym 0,5 puszki kukurydzy 3 jajka szczypiorek 4 lyzki majonezu sol,pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować,ostodzić.Jaja ugotować na twardo,pokroić na drobne kawałki.Do miski włożyć ryż,tończyka z sosem,jaja,kukurydze i pokrojony drobno szczypiorek.Wymieszać.Dodać majonezu,doprawić sola i pieprzem. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gziute.

Sałatka makaronowa 2

Składniki:  Puszka kukurydzy  40 dkg spaghetti  4 lyzki majonezu  20 dkg pieczarek  1 lyzka soku z cytryny  4 srednie pomidory  natka pietruszki  25 dkg gestej kwasnej śmietany  sol,pieprz  jajka Sposób przyrządzenia: Spaghetti ugotowac.Jajka ugotowac na twardo,obrac i pokroic w kostke, pieczarki pokroic w plasterki, skropic sokiem z cytryny, pomidory pokroic w plasterki.Jajka wymieszac ze smietana…

Szaszłyki z ryb

Składniki: 80 dag filetów np. z okonia 5 łyżek wódki 7 łyżek pikantnego sosu sojowego 1 czerwona papryka 2 pory 35 dag kiełków fasoli z puszki 25 dag kiełków soi z puszki 1 ząbek czosnku 1,5 dag świeżego imbiru 7 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru 2 łyżki octu winnego 5 łyżek pikantnego keczupu sól Wykonanie:…

Roladki z pstrąga w białym winie

Składniki: 4 małe pstrągi duża porcja włoszczyzny 3/4 szkl. białego wytrawnego wina 2 dag żelatyny cytryna ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz Wykonanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około…