Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnie regionalne

Kolorowa sałatka

 Składniki:      30 dag pieczarek      2 paczki ryżu      0,5 puszki kukurydzy      0,5 puszki groszku      4 jajka      4 większe ogórki konserwowe     troche papryki konserwowej     1 mała cebula 3 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Sposób wykonania: 1.Pieczarki pokroić drobno w kostke i podsmażyć z cebulą również pokrojoną w kostke. 2.Ryż ugotować…

Sałatka Fantazyjna

Składniki: 2 torebki ryżu(najlepiej z dodatkiem "dzikiego ryżu") 2 udka z kurczaka wędzonego puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych puszka ananasa sól i pieprz do smaku jogurt naturalny majonez Sposób przyrządzenia: Ryż gotujemy. Wszystkie składniki kroimy i wrzucamy do jednej miseczki! Z soku ananasowego, jogurtu naturalnego…

Sałatka z tuńczyka warstwowa

Oto sałatka z tuńczyka wysmienita jako przystawka Składniki : 2 puszki tuńczyka w oleju 2 małe majonezy 40 dag sera żółtego(najlepiej mocno słony) 3 ogórki kiszone 2 łyżki musztardy 7 jaj Sposób przyrządzenia: Składniki układamy warstwami, nie mieszamy ich ze sobą. 1-wsza warstwa: utarte na tarce o najwiekszych oczkach białka z jaj 2-ga warstwa: połowa…

Galantyna z karpia po polsku*

* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Filety z karpia (ze skórą, bez ości) – 1000 g Cebula (obrana) – 80 g Seler (obrany) – 30 g Wino białe wytrawne – 0,05 l Bułka – 100 g Masło – 50 g Mleko – 0,08 l Jaja – 2 szt. Sól Pieprz czarny (świeżo zmielony) Gałka muszkatołowa…

Truskawki w czekoladzie.

Składniki: 250g truskawek czekolada gorzka-kilka kostek śmietana cukier-puder bita śmietana Sposób przyrządzenia: Truskawki myjemy i osuszamy zostawiając szypułki. Czekoladę podgrzewamy , dodajemy trochę śmietany. Dwa talerze posypujemy cukrem-pudrem. Truskawki do połowy zanurzamy w czekoladzie i kładziemy na talerze. Dekorujemy bitą śmietaną. Deser nadaje się na Walentynki, ponieważ truskawki w czekoladzie to znany afrodyzjak. Smacznego!