Tag: kuchnia
Dziczyzna
Szaszłyk z dzika
by Bugs z Kalisza • • 2 komentarze
Składniki: 60 dag szynki z dzika bez kości 15 dag cebuli szklanka octu winnego 2 owoce ostrej papryki konserwowej 20 dag boczku wędzonego 2 dag mąki tłuszcz 1/2 szklanki śmietanki 4 łyżki whisky sól, pieprz i czosnek do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokrajać w niewielką kostkę, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i obłożyć obraną,…
Ciastka
Migdałowe sufleciki z ananasem
by Frugo • • 0 Comments
Składniki: • 10 dag mielonych migdałów • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 jajka • 1/4 kostki masła • 3 łyżki mąki • 4 plastry ananasa Wykonanie: Masło stopić. Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem i około 1/5 szklanki wody, ucierać dodając stopniowo jajka, stopione masło i mąkę. Masę włożyć na godzinę do lodówki. Krążki…