Składniki: pałeczki krabowe ananas pieczarki papryka czerwona majonez keczup cukier pieprz Sposób przyrządzenia: Posiekać pałeczki krabowe, pokroić drobno ananas. Surowe pieczarki pokroić wraz z papryką w kosteczkę. Wymieszać z sosem (2 łyżki majonezu, 1 łyżka keczupu), dodać cukier i pieprz wedle uznania. Podawać z białym winem półwytrawnym, plastrem cytryny i lodem. Przepis nadesłany na III…
Tag: kuchnia
Zupy
Mocka po śląsku ala ciotka Berta*
by venezia • • 2 komentarze
Składniki: 2 cukry waniliowe 1 czubata łyżka cynamonu 0,5 kg wędzone suszone śliwki z pestkami 0,5 kg wędzone suszone śliwki bez pestek kostka masła cała cytryna 0,6 kg piernika bez polewy szczypta soli 15 dag migdałów 10 dag rodzynek Sposób przyrządzenia: Piernik pokroić w kostkę i zalać woda tak żeby zakryła piernik. Śliwki ugotować (jak…
Wódka
Wscielky pies!
by Góra • • 2 komentarze
Na dno kieliszka wlewamy małą warstwę ciemnego piwa, na to dolewamy śliwowice (większość) oraz dodajemy tabasko, wszystko dokładnie mieszamy;)
Ciastka
Serowe pączki podlaskie
by madziula • • 0 Comments
Wódka
Cooler górniczy
by MiGd@l • • 0 Comments
Składniki: – 50 ml wódki żytniej – 25 ml soku cytrynowego – 1 butelka coca-coli (0,33l) Wykonanie:Wódkę wymieszać z sokiem w szklanicy barmańskiej, odcedzić od lodu do wysokiej szklanki, dodać kostkę lodu, dopełnić zimną coca-colą. Podawać z 2 słomkami