Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia

Paluszki z kaszy kukurydzianej

Składniki: ½ kg kaszy kukurydzianej ½ kg żółtego sera Gouda szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła sól tarta bułka Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać kaszę, masło, jajka, tarty ser, ciepłe mleko. Doprawić solą do smaku i wyrobić ciasto, nie powinno być za rzadkie. Można dodać bułkę tartą dla zagęszczenia. Z wyrobionego ciasta formować 3-4…

Sznycle drobiowe w ziarnach słonecznika

Składniki: 10 sznycli z kurczaka 5 łyżek ostrej  musztardy 20 dkg  ziaren słonecznika ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku mielona ostra papryka Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Ziarna słonecznika zmielić w młynku, wymieszać z musztardą, pieprzem, solą i papryką. Kotlety zbić tłuczkiem i posmarować olejem i przygotowanym sosem musztardowym. Piec w…

Kiełbaski w glazurze morelowej

Składniki: 1 kg kiełbasek pieczonych lub grillowanych 1 ½ szklanki dżemu morelowego 3 łyżki ostrej musztardy 1 ½ łyżki przyprawy do zup olej Sposób przyrządzenia: Dżem lekko podgrzać lub zmiksować, wymieszać z ostrą musztardą i przyprawą do zup. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Podpieczone lub grillowane kiełbaski posmarować olejem i przygotowaną glazurą i podpiec w piekarniku…

Racuszki z płatków owsianych

Składniki: ½ kg płatków owsianych 1 szklanka mleka 4 jajka 20 dkg mąki pszennej sól olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, mleko, szczyptę soli i dokładnie miksujemy, dodajemy płatki owsiane i łyżką dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy ciasto, rozpłaszczamy i smażymy małe racuszki na złocisty kolor z obu…

Ryż zapiekany z szynką i szpinakiem

Składniki: 20 dkg ryżu szklanka wody Szpinak: ½ kg szpinaku/ może być mrożony/ sól, pieprz 3 dkg masła 1 szklanka mleka 3 ząbki czosnku 25 dkg szynki drobiowej 2 dkg margaryny Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko. Szpinak rozmrozić . Z tłuszczu i mąki sporządzić białą zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem, wymieszać ze szpinakiem i zagotować.…