Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia myśliwska

Sałatka morska.

Skład: 200 g krewetek 300 g małży 200 g kalmarów 1 mała ośmiornica 300 ml oleju 400 g ryżu 1 cebula sól, pieprz, zielona pietruszka Sposób przygotowania: Wymyć dokładnie owoce morza i ugotować każde osobno. Sosy z krewetek i małż zachować. Cebulę zetrzeć. 2/3 oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i…

Bogracz.

Skład: Po 30 dag selera  marchwi pietruszki i pieczarek 1 mała puszka groszku 3 cebule 3 ogórki kiszone 1/2 szklanki ostrego keczupu po 1 strąku papryki zielonej żółtej i czerwonej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 50 dag wołowiny bez kości 4 łyżki oliwy sól pieprz kajeński Sposób przyrządzenia: Wołowinę pokroić na cienkie paski, seler, marchew i…