Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia myśliwska

kotlety rybne z krążkami jabłek

Składniki: 4 filety z błękitka lub innej ryby 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka maki 2 jabłka 5 dag tłuszczu roślinnego 1 łyżka masła vegeta Wykonanie: Rybę umyć, odsączyc i dokładnie osuszyć. Filety skropić sokiem z cytryny, obsypać vegetką i maką. Jabłka umyć i wysuszyć, wykroić gniazda nasienne, jabłka pokroic w grube plastry. Tłuszcz…

Śledzie duszone z jabłkami

Składniki: 1 kg świeżych śledzi 60 dag winnych jabłek 30 dag cebuli tymianek sok z cytryny 2-3 łyżki masła 50 ml białego wytrawnego wina lub wody sól, pieprz Wykonanie: Śledzie odfiletować , umyć osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą. Z umytych jabłek usunąć gniazda nasienne, jabłka pokroić w plstry, skropić sokiem z cytryny. Obraną…

Jabłka z sosem waniliowym

Składniki : 4 duże jabłka 1 łyżka cukru aromat cytrynowy 2 gożdziki 1 szklanka mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 2 żółtka zamiast aromatu można dać skórkę z 1 cytryny. Wykonanie: Jabłka umyć, obrać ze skóry, pokrajać w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Zagotować 2 i 1/2 szklanki wody z 1 łyżką cukru, gożdzikami i…

Sałatka z tuńczykiem

Składniki: 2 paczki ryzu   2 puszki tuńczyka w sosie wlasnym 0,5 puszki kukurydzy 3 jajka szczypiorek 4 lyzki majonezu sol,pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować,ostodzić.Jaja ugotować na twardo,pokroić na drobne kawałki.Do miski włożyć ryż,tończyka z sosem,jaja,kukurydze i pokrojony drobno szczypiorek.Wymieszać.Dodać majonezu,doprawić sola i pieprzem. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gziute.