Składniki: Puszka kukurydzy 40 dkg spaghetti 4 lyzki majonezu 20 dkg pieczarek 1 lyzka soku z cytryny 4 srednie pomidory natka pietruszki 25 dkg gestej kwasnej śmietany sol,pieprz jajka Sposób przyrządzenia: Spaghetti ugotowac.Jajka ugotowac na twardo,obrac i pokroic w kostke, pieczarki pokroic w plasterki, skropic sokiem z cytryny, pomidory pokroic w plasterki.Jajka wymieszac ze smietana…
Tag: kuchnia myśliwska
Ryby
Szaszłyki z ryb
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 80 dag filetów np. z okonia 5 łyżek wódki 7 łyżek pikantnego sosu sojowego 1 czerwona papryka 2 pory 35 dag kiełków fasoli z puszki 25 dag kiełków soi z puszki 1 ząbek czosnku 1,5 dag świeżego imbiru 7 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru 2 łyżki octu winnego 5 łyżek pikantnego keczupu sól Wykonanie:…
Pstrąg
Roladki z pstrąga w białym winie
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 4 małe pstrągi duża porcja włoszczyzny 3/4 szkl. białego wytrawnego wina 2 dag żelatyny cytryna ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz Wykonanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około…
Sałatki
Kolorowa sałatka
by Gziuta • • 0 Comments
Składniki: 30 dag pieczarek 2 paczki ryżu 0,5 puszki kukurydzy 0,5 puszki groszku 4 jajka 4 większe ogórki konserwowe troche papryki konserwowej 1 mała cebula 3 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Sposób wykonania: 1.Pieczarki pokroić drobno w kostke i podsmażyć z cebulą również pokrojoną w kostke. 2.Ryż ugotować…
Sałatki
Sałatka Fantazyjna
by buszko • • 0 Comments
Składniki: 2 torebki ryżu(najlepiej z dodatkiem "dzikiego ryżu") 2 udka z kurczaka wędzonego puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych puszka ananasa sól i pieprz do smaku jogurt naturalny majonez Sposób przyrządzenia: Ryż gotujemy. Wszystkie składniki kroimy i wrzucamy do jednej miseczki! Z soku ananasowego, jogurtu naturalnego…