Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia chińska

Podsmażona wołowina z brokułami

Składniki: 225 g polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku odrobina oleju chili 1 cm laski imbiru ½ łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki oleju roślinnego 150 g brokułów 1 łyżka jasnego sosu sojowego 150 ml bulionu wołowego 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 4 łyżeczki wody Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z…

Polędwica wieprzowa w cieście

Składniki: 450 g polędwicy wieprzowej 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 225 ml mleka szczypta przyprawy chili olej roślinny 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki klarowanego miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka koncentratu pomidorowego szczypiorek Sposób wykonania: Mięso pokroić…