Składniki: 1 szklanka ryżu 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 4 dag margaryny 20 dag selera 8 dag oleju 10 dag startego sera żółtego 2 jajka 3 łyżki tartej bułki sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować na sypko na wodzie z mlekiem i 2 dag tłuszczu. W między czasie obgotować seler i następnie z połową…
Tag: kotlety
Ryby
Kotlety rybne z serem
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 50 dag filetów ryby 6 dag tłuszczu 6 dag łagodnego żółtego sera 2 łyżki tartej bułki jajko łyżka natki pieprz sól Sposób wykonania: Lekko rozmrożone filety pozbawić skóry i zemleć razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać drobno pokrajaną cebulę oraz jajko, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Z powstałej masy formować kotlety, które…
Wołowina
Kotlety z wołowiny i ziemniaków
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków 30 dag mięsa wołowego cebula łyżka zmielonych pestek słonecznika 2 jaja 4-6 łyżek mąki 8 łyżek tartej bułki pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki i razem z posiekaną cebulą przesmażyć na rozgrzanej oliwie. W między czasie ziemniaki ugotować mundurkach po czym je obrać i zemleć…
Przekąski
Kotlety z tatara i warzyw
by Oliwia • • 0 Comments
Składniki: 30 dag tatara marchewka 2 cebulki 2 ząbki czosnku 2 łyżki kiełków sojowych pęczek posiekanej natki pietruszki 2 łyżki ziaren sezamu 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę i kiełki posiekać a marchewkę zetrzeć na tarce po czym dodać do nich mięso oraz natkę pietruszki. Dodać jeszcze rozgnieciony czosnek oraz przyprawy. Całość dokładnie…
Przekąski
Kotlety z tatara i warzyw
by Oliwia • • 0 Comments
Składniki: • 30 dag tatara • marchewka • 2 cebulki • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki kiełków sojowych • pęczek posiekanej natki pietruszki • 2 łyżki ziaren sezamu • 3 łyżki oliwy • sól • pieprz Sposób wykonania: Cebulę i kiełki posiekać a marchewkę zetrzeć na tarce po czym dodać do nich mięso oraz…