Składniki: ½ kg filetów rybnych 15 dag surowego boczku cebula kajzerka ¼ szkl. mleka sól pieprz bulka tarta olej Sposób wykonania: Filety rybne oraz boczek zemleć w maszynce po czym dodać posiekaną i zeszkloną na oleju cebulę oraz namoczoną w mleku kajzerkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy…
Tag: kotlety
Drób
Kotlety z wątróbki z pieczarkami
by Kornelia Tomkowiak • • 0 Comments
Składniki: 60 dag wątróbki drobiowej 25 dag pieczarek 2 jajka 5 łyżek mąki pszennej cebula sól pieprz olej Sposób wykonania: Wątróbkę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać a pieczarki pokroić w plasterki. Całość dokładnie ze sobą wymieszać, dodając jeszcze jajko oraz mąkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotleciki, które smażyć…
Drób
Drobiowe Ala schabowe
by Wojtek Wojnicki • • 0 Comments
Składniki: filet z kurczaka kilka plasterków żółtego sera 300 g pieczarek sól vegeta mąka bułka tarta jajko pieprz olej Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je Vegeta. Następnie piersi pokroić na filety, stłuc je tłuczkiem, obtoczyć je w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w…
Wieprzowina
Kotlety w wiórkach koksowych
by Renata Jagusiak • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi kurczaka ½ szkl. mąki opakowanie wiórków koksowych sok z ½ cytryny 2 jajka olej Sposób wykonania: Piersi kurczaka rozbić lekko tłuczkiem po czym skropić sokiem z cytryny. Odstawić na około 30 minut. Po tym czasie piersi obtoczyć w mące, potem w jajku a na końcu w wiórkach koksowych. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Wieprzowina
Kotleciki z sosem pesto
by Eliza Śliwowska • • 0 Comments
Składniki: 80 dag mielonego mięsa 2 jajka czerstwa bułka 4 czubate łyżki sosu pesto bułka tarta sól olej pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną bułkę oraz sosem pesto. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym…