Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drobiowe Ala schabowe

Składniki:

  • filet z kurczaka
  • kilka plasterków żółtego sera
  • 300 g pieczarek
  • sól
  • vegeta
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajko
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je Vegeta.
    Następnie piersi pokroić na filety, stłuc je tłuczkiem, obtoczyć je w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Na usmażonych kotletach rozłożyć pieczarki i położyć na każdym po plasterku sera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *