Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlety

Mielone z parówkami Iwony

Składniki: 1 kg mielonego mięsa  mieszanego 10 liści kapusty włoskiej 2 kajzerki 1 ½ szklanki mleka 10 parówek 2 średnie cebule 2 jajka 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku   Sposób wykonania: Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki …

Złociste kotlety cielęce z masełkiem

Składniki: 1 kg cielęciny 50 g mąki 2 jajka 100 g bułki tartej 100 g masła 1 cytryna natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które lekko robić po czym oprószyć solą oraz pieprzem. Następie obtoczyć w mące, jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron…

Kotlety schabowe w ziemniaczanym cieście

Składniki: 4 kotlety schabowe 2 ziemniaki szklanka mleka jajko 5 łyżek mąki sól olej ostra mielona papryka pieprz Przygotowanie:  Schab rozbijamy i lekko nacieramy pieprzem i solą. Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy, dodajemy mleko,4 łyżki mąki, jajko, sól, paprykę i pieprz. Wyrabiamy ciasto. Kotlety obtaczamy w mące a następnie w cieście. Smażymy…