Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z cukinią

 

Składniki:

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 cukinie
  • pęczek szczypiorku
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
 Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypior drobno pokroić i razem wymieszać. Kajzerkę namoczyć w mleku. Do mięsa dodać jajko, cukinię z szczypiorkiem, odciśniętą z mleka kajzerkę, zioła prowansalskie wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Formować małe kotleciki i panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju.

 

„Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez barara”
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *