
Składniki:
- 50 dkg grzybów (leśnych lub pieczarek)
- 1 mała bułka
- 1 cebula
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- mleko
- olej, masło

Składniki: 40 dkg mięsa wołowego (antrykot) 10 dkg pieczarek 4 łyżki oleju ½ szklanki czerwonego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błon, pokroić na plastry o grubości około 2 cm. Posolone i popieprzone mięso obsmażyć na oleju, wyjąć, pozostawić w cieple. Do pozostałego ze smażenia tłuszczu wlać wino, dodać pokrojone pieczarki, dusić przez…
Składniki: 2 filety z kurczaka 2 jajka mąka kukurydziana 3 cebule 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka masła 1 szklanka wody posiekany koperek i natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, drobno posiekać, dodać sok z cytryny i odpowiednią ilość wody. Umyte piersi z kurczaka, podzielić na cienkie plastry, zamarynować na kilka godzin…
Składniki: 4 piersi z kurczaka 5 dag masła 1 drobno posiekana cebula 1 puszka pomidorów w zalewie 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu pieprz i sól Sposób przyrządzenia: W rondlu zagotować pomidory wraz z zalewą, dodać sos sojowy, cebulę, masło, miód i przyprawy. Gotować ciągle mieszając przez ok. 8 min. Przetrzeć przez sito, lub…