
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
Marynata:
- 1/2 szklanki oliwy
- sok z jednej cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka posiekanego koperku
Panierka:
- 1 mała ususzona bułka
- 1 łyżka ziaren sezamu
- 1 łyżeczka mixu kolorowych pieprzów
- 2 jajka

Składniki: 4 piersi z kurczaka 20 dkg grzybów 5 dkg ser żółty tarty 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 cebula tarta bułka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi umyć, osuszyć, przyprawić. Ostrym nożem wykonać kieszeń. Przygotować farsz, Cebule obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić grzyby. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać grzyby…
Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 2 dkg suszonych grzybów 2 łyżki mleka 2 jajka 1 cebula masło bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie na 1 godzinę, obgotować prze 2 minuty, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Mięso, cebulę i grzyby zemleć w maszynce do mięsa, dodać mleko,…
Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 1 główka sałaty 1 zielona papryka 1 łyżka orzechów nerkowca ½ szklanki bulionu mięsnego mąka masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na suchej patelni wyprażyć orzechy, posiekać. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić. Sałatę umyć, posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, przesmażyć paprykę i sałatę, po kilku minutach dodać posiekane orzechy,…
Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 czerwone przekrojone na pół oczyszczone papryki 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny 250 ml rosołu (może być z kostki) 125 ml śmietany sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę opiec w piekarniku, obrać ze skórki i pokroić. Czosnek przecisnąć przez…