
Składniki:
-
- 15 dag piersi z kurczaka
- 6 g mąki
- 15 g tłuszczu
- 20 g cebuli
- 20 g kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka (płaska) koncentratu pomidorowego
- papryka słodka w proszku
- sól, pieprz

Składniki: 4 kotlety schabowe z kością (3 cm grubości) Marynaty: ½ szklanki soku cytrynowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru szczypta posiekanego rozmarynu ¼ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Wymieszać dokładnie składniki marynaty. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, zamarynować na około 30 minut. Wyjąc z…
Składniki: 4 filety z kurczaka 10 dkg chipsów ziemniaczanych 5 dkg migdałów w płatkach 2 łyżki mąki 1-2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Chipsy ziemniaczane rozkruszyć, wymieszać z migdałami. Mięso umyć osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem do mięsa, przyprawić, odstawić na 30 minut. Kotlety obtoczyć w mące, jajku, migdałowej panierce. Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do…
Składniki: 8 kotletów z karczku 2 banany 4 plastry żółtego sera sok z cytryny 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 4 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Miód dokładnie wymieszać z oliwą, polać marynatą przyprawione mięso, odstawić do lodówki na około 1, 5 godziny. Banany obrać, podzielić na ćwiartki, skropić…
Składniki: 4 filety z kurczaka 40 ziaren zielonego pieprzu z zalewy mąka olej sól, pieprz Marynata: 1 szklanka maślanki sok z jednej cytryny 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej Sposób przyrządzenia: Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty, przelać do miski. Filet umyć, osuszyć. Każdy kotlet wkładać do miski z marynatą i nakłuwać gęsto widelcem, pozostawić w marynacie…