Odgrzewane kotlety nie kojarzą się z niczym przyjemnym, ale zapewniam, że po wypróbowaniu tego pomysłu zmienicie zdanie. Ponadto wyglądają niezwykle efektownie. Wcześniej należy usmażyć odpowiednią liczbę kotletów (na przykład poprzedniego dnia). Polecam sznycle z filetów drobiowych, rozbite i panierowane w mące (nie w bułce tartej) i w jajku. Smażyć należy na sklarowanym maśle. Należy smażyć…
Tag: kotlet
Kurczak
Parmigiana z kurczaka
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 jajka sól, pieprz ¾ szklanki suszonej bułki 2 pomidory kilka listków bazylii ½ szklanki tartego żółtego sera (parmezan) 8 plastrów sera mozarella Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone piersi z kurczaka podzielić krojąc na 8 cienkich plastrów. Jajka rozbić, wymieszać, dodać sól i pieprz. Każdy kotlet z kurczaka moczyć w…
Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka w sosie winogronowym
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 80 dag białych winogron 4 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i biały świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Winogrona rozgnieść widelcem. Gotować ok. 5…
Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka z papryką
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 2-3 gałązki świeżej szałwi lub 1-1,5 łyżeczki suszonej 4 plastry surowej szynki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 zielona papryka 1 cebula słodka papryka w proszku sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, a następnie suszoną szałwią.…
-300x179.jpg)
.jpg)