Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet drobiowy po białorusku

Składniki:


  • 50 dkg piersi z kurczaka
  • 2 dkg suszonych grzybów
  • 2 łyżki mleka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • masło
  • bułka tarta
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Grzyby namoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie na 1 godzinę, obgotować prze 2 minuty, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Mięso, cebulę i grzyby zemleć w maszynce do mięsa, dodać mleko, jajka, przyprawy, dokładnie wyrobić. Z masy formować kształtne kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *