Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w zielonym sosie

Składniki:

    • 50 dkg piersi z kurczaka
    • 1 główka sałaty
    • 1 zielona papryka
    • 1 łyżka orzechów nerkowca
    • ½ szklanki bulionu mięsnego
    • mąka
    • masło
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Na suchej patelni wyprażyć orzechy, posiekać. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić. Sałatę umyć, posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, przesmażyć paprykę i sałatę, po kilku minutach dodać posiekane orzechy, przyprawić do smaku, wymieszać. Umyte i osuszone filety z kurczaka, przyprawić, obtoczyć w mące, usmażyć na maśle. Rumiane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem, obłożyć usmażoną  sałatą i papryką, wstawić na kilka minut do piekarnika, dopiec polewając sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *