Składniki: 0,5 l słodkiej śmietanki ½ szkl. mąki krupczatki 4 jajka Kieliszek rumu Szczypta soli ½ szkl. cukru pudru sok z cytryny skórka starta z cytryny konfitura z wiśni Sposób wykonania: Śmietankę wymieszać razem z mąką po czym na małym ogniu doprowadzić do wrzenia cały czas ubijając i gotować około 3 minut. Po tym czasie…
Tag: konfitura
Listy
Biszkopt przełożony konfiturą morelową
by Karolina Swatek • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy 1 szkl. konfitur morelowych Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać…