Składniki:
- soczewica 40 dag
- cebula 1 sztuka mała
- oliwa 2 łyżki
- ocet winny 1 łyżka
- kolendra mielona 1/2 łyżki
- kminek
- pieprz
- pieprz cayanne
- mięta posiekana 1 łyżeczka
- natka pietruszki posiekana 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
- sól do smaku
Składniki: 10 ostryg w połówce muszli 30 dag kiełbasy chorizo ½ łyżeczki suszonego oregano ¼ szkl. posiekanych liście kolendry 3 łyżki sera cotija 2 łyżki masła grubo ziarnista sól Sposób wykonania: Do robota kuchennego wrzucić kiełbasę, oregano, kolendrę, ser oraz masło. Całość dokładnie wymieszać aby powstała pasta. Następnie do naczynia żaroodpornego wsypać sól, na niej…
Składniki: 1 kg filetów z łososia marynata: ¾ szkl. soku z cytryny 2 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki białego octu winnego łyżka posiekanego świeżego imbiru łyżka posiekanej zielonej kolendry ½ łyżka posiekanej świeżej ostrej papryczki łyżeczka soli pieprz Sposób wykonania: Z filetów ściągnąć skórę, usunąć ości po czym pokroić je na cienkie…
Składniki: 5 łyżek koncentratu pomidorowego 5 gałązek naci kolendry 5 gałązek naci pietruszki 5 ząbków czosnku ½ łyżeczki pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Zieleninę drobno posiekać. Czosnek obrać, pokroić w drobniutką kostkę. W miseczce wymieszać wszystkie składniki, powoli, dokładnie rozcierać łyżką dodając po odrobinie zimnej, przegotowanej wody aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Przepis nadesłano na konkurs…