Składniki:
- 10 dkg biszkoptów
- ¼ kostki masła
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 4 łyżki kakao
- 5 łyżek likieru
- 2 dkg zmielonych migdałów
- 4 łyżki cukru pudru
- ½ szklanki wiórek kokosowych
Składniki:
Składniki: 2 średnie pomarańcze 4 łyżki miodu 1 łyżeczka goździków 2 pokrojone w plastry banany 3 łyżeczki wiórków kokosowych Sposób wykonania: Owoce umyć i osuszyć. Używając ostrego noża obrać ze skóry ścinając ją wraz z albedo. Miąższ pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Plastry pomarańczy ułożyć w misce, polać miodem, dodać goździki i…
Składniki: 2 pokrojone w kostkę piersi z kurczaka 1 łyżka oleju 1 łyżka pasty curry 2 słodkie ziemniaki obrane, pokrojone w kostkę 4 łyżki soczewicy konserwowej 1 szklanki bulionu drobiowego 1,5 szklanki mleka kokosowego 20 dkg zielonego groszku konserwowego Sposób przyrządzenia: W woku rozgrzać olej, dodać pastę curry, smażyć mieszając 1 minutę. Dodać kurczaka, słodkie…
Składniki: 5 słodkich ziemniaków ½ szklanki masła 1 szklanka brązowego cukru ½ szklanka wody ¼ szklanki wiórek kokosowych Sposób przyrządzenia: Dokładnie umyte ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Na patelni rozgrzać masło, dodać cukier i wodę, podgrzewać mieszając aż cukier się rozpuści i zacznie rumienić.…
Składniki: 50 dkg filetów z kurczaka 1 duże, dojrzałe mango 1 por 2 pomidory 1 łyżka oliwy 10 dkg ugotowanej, czerwonej soczewicy 1 por (biała część) 2 papryczki chili szczypta nasion gorczycy sól, pieprz, mielone chili do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w plastry por, oczyszczone, drobno pokrojone papryczki chili, nasiona…