Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pralinki Ewy

 

Składniki:

  • 10 dkg biszkoptów
  • ¼ kostki masła
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki kakao
  • 5 łyżek likieru
  • 2 dkg zmielonych migdałów
  • 4 łyżki cukru pudru
  • ½ szklanki wiórek kokosowych

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty rozkruszyć, wymieszać z wiórkami kokosowymi, masłem i drobno startą czekoladą. Dodać zmielone migdały, likier, oraz po 3 łyżki kakao i cukru, zmiksować i zagnieść.
    Odstawić. Z masy uformować kulki.
    Połowę obtoczyć w cukrze pudrze, a drugą połowę w kakao, schłodzić.

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *