Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina schowana w borowikach

 

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 30 dag borowików
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • ½ szkl śmietany
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Umyte grzyby pokroić w paseczki a obraną cebulę w piórka po czym podsmażyć ja razem z grzybami na rozgrzanym maśle.
    Po około 5 minutach przykryć rondelek i dusić około 30 minut.
    W między czasie mięso pokroić w kostkę, którą obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie oprószyć mięso solą i dodać grzyby razem z cebula.
    Całość wymieszać i dusić na ogniu jeszcze przez kilka minut.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *