Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe kulki

 

Składniki:

  • 4 gorzkie czekolady
  • szklanka cukru
  • ½ kostki masła
  • 1/3 szklanki mleka
  • łyżeczka przyprawy do piernika
  • opakowanie kolorowej posypki
  • opakowanie czekoladowej posypki
  • 15 dkg włoskich orzechów

Sposób wykonania:

  1. Czekoladę, masło i cukier rozpuścić w wodnej kąpieli, dodać mleko, przyprawę do piernika i posiekane orzechy włoskie, wymieszać.
    Gdy masa ostygnie formować kulki wielkości włoskiego orzecha.
    Połowę kulek obtaczać w kolorowej posypce, a druga połowę w czekoladowej posypce.
    Kulki schłodzić.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *