Składniki: 8 krupników 1 papryka 4 pomidory 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 jabłka Sposób wykonania: Z kaszanki zdjąć osłonę i rozgnieść ja widelcem po czym dodać do niej rozgnieciony czosnek, posiekaną cebulę, pokrojone pomidory oraz jabłka pokrojone w kostkę. Całość wymieszać. Z powstałej masy formować małe porcje, które zawijać w folię aluminiową. Wstawić do…
Tag: kaszanka
Wędliny
Kaszanka smażona z cebulą
by Malwina Majka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kaszanki 400g cebuli 2 łyżki masła cukier sól Sposób wykonania: Obraną cebulę pokroić w plastry i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć je solą oraz cukrem, rumienimy. Następnie kaszankę pokroić na plastry, które zarumienić razem z cebulką.
Cielęcina
Wątroba cielęca w pieczarkowym kremie
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pieczarek 20 dag świeżej śmietany sok z 2 cytryn sól mielony pieprz 4 plastry cielęcej wątroby 3 dag masła Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, obrać i gotować 30 minut na wolnym ogniu w 200 ml wody z sokiem z dwu cytryn. Osolić i popieprzyć. Ugotowane pieczarki rozdrobnić w mikserze, połączyć ze śmietaną i…
Grill
Kaszanka po zbójnicku grillowana
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 4 kaszanki koniecznie w naturalnym, cienkim jelicie 1 papryka, oczyszczona, pokrojona w podłużne paski 4 koktajlowe pomidory, sparzone i obrane ze skóry 2 ząbki czosnku, nie obrane 2 młode cebulki wraz z zielonym szczypiorem sól, grubo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę i cebule na 1 minutę włożyć do wrzątku, obsączyć na papierowym ręczniku. Przygotować…
Grill
Grillowana kaszanka po polsku
by itaa • • 0 Comments
Składniki na 4 porcje: 4 kawałki kaszanki 30 dag kapusty kiszonej 4 łyżki oliwy sól, pieprz, zioła Sposób przyrządzenia: Na kawałkach folii aluminiowej, układamy pojedyncze kawałki kaszanki, okładamy je kapustą koszoną, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i ziołami. zawijamy szczelnie folię, pieczemy około 20 min na dobrze rozgrzanym ruszcie.