Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kasza

Kus-kus na sposób chiński

Składniki: mieszanka chińska Hortex pół opakowania bambus pół słoiczka kus kus 20 dkg sos sojowy 1 łyżka sól pieprz Sposób przygotowania: Kaszkę zalewamy bulionem. Mieszankę smażymy na patelni, dodajemy bambus i imbir. Podlewamy lekko sosem sojowym. Doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy ją z kaszką. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa

Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną

Składniki: 2 szkl. kaszy jęczmiennej 25 dag włoszczyzny 2 cebule 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka bułki tartej sól zielenina Sposób wykonania: Kasze zalać 1 l wody i ugotować. W między czasie jarzyny również ugotować ( w całości). Następnie jarzyny odcedzić i przetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Posiekaną cebulę zeszklić po…