Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej 3 szkl. wody 1 cebula 150 g słoniny sól Sposób wykonania: Słonie pokroić w kostkę i stopić na patelni, wówczas wrzucić do niej cebulę pokrojoną w krążki. Całość podsmażyć i wymieszać z ugotowaną kaszą gryczaną. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelina Maj
Tag: kasza
Kasze i Kuskus
Kus-kus na sposób chiński
by Ewelosa • • 0 Comments
Składniki: mieszanka chińska Hortex pół opakowania bambus pół słoiczka kus kus 20 dkg sos sojowy 1 łyżka sól pieprz Sposób przygotowania: Kaszkę zalewamy bulionem. Mieszankę smażymy na patelni, dodajemy bambus i imbir. Podlewamy lekko sosem sojowym. Doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy ją z kaszką. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa
Zupy
Bulion warzywny z kostkami kaszy
by Natalia • • 0 Comments
Zapiekanki
Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną
by Helena • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. kaszy jęczmiennej 25 dag włoszczyzny 2 cebule 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka bułki tartej sól zielenina Sposób wykonania: Kasze zalać 1 l wody i ugotować. W między czasie jarzyny również ugotować ( w całości). Następnie jarzyny odcedzić i przetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Posiekaną cebulę zeszklić po…