Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion warzywny z kostkami kaszy

 

Składniki:

  • 10 dag kaszy manny
  • 400 ml bulionu
  • ½ kg włoszczyzny
  • łyżka masła
  • kostka bulionowa
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania;
Kaszę zalać ½ szkl. bulionu a pozostałą resztę doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać do niego kaszę i trzymać na ogniu około 10 minut.
Następnie przełożyć kaszę do formy i odstawić aby stwardniała, wówczas pokroić ją w kostkę.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć włoszczyznę pokrojoną na kawałki po czym zalać je 1 l wody, gotować około 15 minut.
Po tym czasie wywar przecedzić i połączyć z sosem sojowym oraz kostkę bulionową.
Przed podaniem dodać kostki z kaszy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Natalię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *