Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karp

Ryba duszona z chrzanem

Składniki: 1 duży karp 1 słoiczek chrzanu 3dkg maki 1 szklanka śmietany 5 dkg maki olej do smażenia sól, cukier sok z cytryny zielona pietruszka Sposób przyrządzenia: Karpia oczyścić, umyć , osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć mąką. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor .W żaroodpornym naczyniu ułożyć usmażone…

Łosoś norweski z piekarnika imbirem pachnący

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu chili szczypta tartego imbiru 2 ząbki czosnku 2 cytryny 1 łyżka brązowego cukru posiekana zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 15 minut. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku.…

Śledzie w sosie musztardowym

Składniki: 6 płatów śledziowych 4 łyżki musztardy 4 jajka 2 kiszone ogórki kilka marynowanych grzybków 2 łyżki oleju mleko Sposób przyrządzenia: Śledzie myjemy, moczymy w mleku , żeby nie były za słone, kroimy na porcje. Układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, białka siekamy na drobno.  Żółtka rozetrzeć z musztardą , dodać posiekane białka i…

Zapiekanka z rybą

Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 kg pangi 4 duże cebule 1 kg pieczarek 1 szklanka kwaśnej śmietany mąka do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ziemniaki myjemy i w garnku z osoloną wodą gotujemy, studzimy, kroimy w plasterki. Filety z pangi myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, dzielimy na porcje, przyprawiamy , oprószamy…