Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karp

Filet z karpia z sosem jogurtowym

Składniki: 2 porcje filetu z karpia (szczupaka, sandacza, amura) 3 łyżki kaszki kukurydzianej 1 łyżka papryki (słodkiej lub ostrej) sok cytrynowy sól olej do smażenia Sos: 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku sok cytrynowy do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z karpia skropić sokiem…

Makaron zapiekany z rybą

Składniki: 25 dkg makaronu rurki 30 dkg filetów z karpia, płoci, okonia… 4 łyżki masła 4 łyżki mąki 2 szklanki tartego żółtego sera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła z 1 łyżka oleju, usmażyć na nim ryby , wyłożyć na papierowy ręcznik celem pozbycia…

Karp zapieczony w sosie pieprzowym

Składniki: 1 kg filetów z karpia ¼ szklanki sosu pieprzowego ½ szklanki rozpuszczonego masła ½ szklanki tartego żółtego sera sok z cytryny Sos pieprzowy: 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka rosołu 1 płaska łyżka mąki 1 łyżka masła sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotować sos pieprzowy. W rondelku podsmażamy na olej…

Filet karpia z pieczarkami i szpinakiem

Składniki: 50 dkg filetów z karpia ze skórą 15 dkg listków szpinaku 10 pokrojonych w plastry pieczarek 1 pokrojony w kostkę pomidor 1/3 szklanki sosu pomidorowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z karpia umyć, osuszyć, przyprawić, skropić obficie oliwą. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią, posmarować ją oliwą. Na tak przygotowanej blaszce ułożyć porcje ryby. Piec…