Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karp

Karp duszony w piwie Igi

Składniki: 1 karp 2 cebule 3 łyżki masła bułka tarta masło szczypta tymianku 2 listki laurowe ½ l jasnego piwa sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego karpia pokroić na dzwonka, które oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w bułce tartej Następnie cebule pokroić w talarki, które poddusić na rozgrzanym maśle. W między czasie karpia ułożyć w…

Karp w dzwonkach duszony w piwie

Składniki; • 1 kg karpia • 2 szkl. piwa • ½ szkl. 3 % octu • 120 g czerstwego białego chleba • 4 łyżki masła • 2 łyżki rodzynek • skórka z 1 cytryny • sól • pieprz • łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Wypatroszonego i oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą…

Karp z czosnkiem

Składniki: 800 g karpia 5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Karpia oczyścić i wypatroszyć po czym pokroić go na dzwonka, które oprószyć solą, pieprzem i natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Następnie dzwonka skropić olejem i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed pdoaneim udekorować natka pietruszki. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marcina