Składniki: 1 karp 2 cebule 3 łyżki masła bułka tarta masło szczypta tymianku 2 listki laurowe ½ l jasnego piwa sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego karpia pokroić na dzwonka, które oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w bułce tartej Następnie cebule pokroić w talarki, które poddusić na rozgrzanym maśle. W między czasie karpia ułożyć w…
Tag: karp
Karp
Karp w dzwonkach duszony w piwie
by Bogdan Kmita • • 0 Comments
Składniki; • 1 kg karpia • 2 szkl. piwa • ½ szkl. 3 % octu • 120 g czerstwego białego chleba • 4 łyżki masła • 2 łyżki rodzynek • skórka z 1 cytryny • sól • pieprz • łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Wypatroszonego i oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą…
Karp
Karp z pieczarkami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Karp
Karp z czosnkiem
by Marcin • • 0 Comments
Składniki: 800 g karpia 5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Karpia oczyścić i wypatroszyć po czym pokroić go na dzwonka, które oprószyć solą, pieprzem i natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Następnie dzwonka skropić olejem i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed pdoaneim udekorować natka pietruszki. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marcina
Karp
Smażony karp nadziewany kiszoną kapustą
by Piotr • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karpia 5-6 cebul 300 g kiszonej kapusty ½ szkl. oleju 2 łyżki maki sól Sposób wykonania: Pokrojoną kapustę i posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie rybę oczyścić i wypatroszyć po czym nadziać ją kapustą. Całość oprószyć solą oraz obtoczyć w mące. Usmażyć na złoto.