Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karnawał

Flądra w jarzynach

Składniki: 40 dag filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny po 10 dag porów i marchewki 200 ml rosołu 8 dag makaronu wstążki 10 dag selera naciowego 100 ml mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 1 łyżka koperku Produkty Kamis: szczypta papryki ostrej Kamis szczypta czosnku Kamis do smaku 1,5 łyżki musztardy…

Filet z piersi zapiekany

Składniki: Piersi z kurczaka (2 podwójne) 2 opakowania gęstej śmietany, 30% Produkty Kamis: ½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego 2 opakowania cebuli granulowanej Kamis Szczypta soli czosnkowej Kamis Bazylia, Oregano Kamis – do smaku Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka opłukać, wytrzeć dokładnie. Pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej cienkie filety. Mięso posypać odrobiną soli i pieprzu, ułożyć…

Comber jagnięcy z cebulką i młodymi kartofelkami

Składniki: 1kg combra jagnięcego 750g młodych kartofelków 400g młodych cebulek 30g smalcu 3 łyżki oliwy kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka listków świeżej szałwii kilka liści laurowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Comber pokroić w kawałki. Umyć, osuszyć. Cebulki obrać, połowę z nich pokroić w cienkie plasterki. Młode kartofelki umyć i wytrzeć szorstką ściereczką. Nie obierać. Rynienkę…

Tarta z pomarańczami

Składniki: 100g masła 2 szklanka mąki 2 żółtka 1/4 szklanka cukru sok z 3 pomarańczy 1/4 szklanka cukru 60g roztopionego masła 5 ubitych jaj sól, cukier Sposób przyrządzenia: Masło posiekaj i połącz z mąką, dodaj żółtka, sól i cukier. Zmiksuj. Naczynie do pieczenia posmaruj masłem. Ułóż ciasto. Połącz sok z cukrem, rozpuszczonym masłem i ubitymi…