Składniki:
- Piersi z kurczaka (2 podwójne)
- 2 opakowania gęstej śmietany, 30%
Produkty Kamis:
- ½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego
- 2 opakowania cebuli granulowanej Kamis
- Szczypta soli czosnkowej Kamis
- Bazylia, Oregano Kamis – do smaku
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka opłukać, wytrzeć dokładnie. Pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej cienkie filety. Mięso posypać odrobiną soli i pieprzu, ułożyć na dnie w naczyniu żaroodpornym. Całość posypać ziołami, na koniec posypując dużą ilością cebuli granulowanej. Następnie nałożyć grubą warstwę śmietany. Całość zapiekać w piekarniku temp. 250 C około 0,5 godziny.
Podawać na gorąco.
Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Tomasz J