Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karnawał

Sałatka z kalafiora

Składniki: kalafior pomidory jajka szczypiorek koperek majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Proporcje według uznania. Ugotowany kalafior(nie może być za miękki) podzielić na różyczki, jajka ugotować na twardo, pokroić na ósemki, pomidory też pokroić na ósemki wykroić nasiona nie dodawać. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko razem połączyć dodając majonez i przyprawy, nie mieszać za mocno(będzie wyglądało…

Selerowa sałatka z ananasem

Składniki: 1słoik marynowanego selera 1mała puszka ananasa 20dkg szynki konserwowej lub kurczaka wędzonego 1 puszka kukurydzy 1 lub 2 jabłka najlepiej twarde i słodkie 2 średnie pory tylko białą cześć 4 jajka na twardo 20dkg żółtego sera sól, pieprz majonez Sposób przyrządzenia: Seler, kukurydze, ananasy odcedzić(w razie potrzeby pokroić) Szynkę, jabłka i jajka pokroić w…

Ciasteczka orzechowe -mniam

Składniki :3/4 szklanki tłuczonych orzechów3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego 150 g margaryny Sposób przyrządzenia:Orzechy utłuc drobniutko, rozetrzec z mąką, cukrami, margaryną, i proszkiem do pieczenia na gładka masę. Wyrobic ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka lub jeśli masa nie była wystarczająco utarata, a ja taką z wyczuwalnymi kawałkami…

Włoska zupa cebulowa

Składniki: ½ kurczaka 2 szklanki mleka 2 żółtka łyżka margaryny 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 40 dkg cebuli 4 łyżki ryżu natka pietruszki przyprawy Sposób przyrządzenia: Przygotowanie wywaru : dwie ćwiartki kurczaka gotować pod przykryciem co najmniej pół godziny . Warzywa dodać do drobiowego wywary i gotować do miękkości. Odcedzić . Przygotowanie zupy :…