Składniki: 1 kg mąki 10 dag drożdży 1 szkl. mleka 5 jajek kostka margaryny 2 łyżki cukru sól Farsz: 1 kg karkówki 3 cebuli sól pieprz czerstwa bułka Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na małe kawałki a cebulę w talarki i razem obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do…
Tag: karkówka
Karkówka
Karkówka z miodem
by Bożena Twaróg • • 0 Comments
Składniki: 2 kg karkówki 7 cebul 1,5 op przyprawy do żeberek z miodem mały słoik ketchupu mały słoik przecieru pomidorowego 1 łyżeczka naturalnego miodu sól Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć przyprawą z miodem a cebulę pokroić w krążki . Następnie 1/3 cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym na niej ułożyć połowę mięsa,…
Karkówka
Karkówka z ananasem i kapustą
by Paulina • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry karkówki puszka ananasów 40 dag kiszonej kapusty kostka rosołowa sól pieprz słodka papryka oregano bazylia tymianek olej Sposób wykonania: Karkówkę natrzeć przyprawami po czym wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na mięsie rozłożyć plastry ananasa oraz kiszoną kapustę. Całość zalać 1 szklanka…
Karkówka
Karkówka zapiekana z porem i marchewką
by Karina Kampa • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry karkówki ½ szklanki majonezu ½ szklanki pikantnego ketchupu 2 szt średniej długości pora/ biała część/ 2 marchewki 6 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku i rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pory umyć , pokroić w plasterki. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce…
Karkówka
Karkówka z rodzynkami
by Karolina Borowy • • 0 Comments
Składniki: karkówka delikat do mięs 25 dag rodzynek 1,5 szkl. soku jabłkowego tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które oprószyć deliktem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczu na przemian przesypując rodzynkami. Całość zalać sokiem jabłkowym i wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 200 stopni i piec do miękkości.. Pod koniec pieczenia zdjąć…