Składniki:
- 200 g szynki
- 200 g wieprzowy
- 200 g drobiu
- 2 l wody
- 800 g kiszonej kapusty
- 5 cebul
- 6 łyżek masła
- łyżka mąki
- włoszczyzna
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ½ szkl. śmietany
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 rzepa 2 cebule 1,8 l bulionu łyżka mąki 4 łyżki oleju sól pieprz ziarnisty liść laurowy ½ szkl. śmietany Sposób wykonania: Posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać poszatkowaną kapustę i dalej smażyć do miękkość kapusty. W między czasie rzepę oraz marchewkę pokroić i wrzucić do…
Składniki: kapusta kiszona 50 dag jabłka 2 sztuki ananas z puszki 10 plasterków kwaśna śmietana 12,5 dag cukier 1 szczypta sok z cytryny 2 łyżki musztarda 1 łyżka ziarenka kminku 1 łyżka olej 1 łyżka Sposób przyrządzenia: Kapustę kiszoną należy włożyć na sitko i opłukać ją pod bieżącą wodą, następnie odsączyć. jabłka należy obrać i…
Składniki: kapusta kiszona 30 dag cebula 1 sztuka przecier pomidorowy 2 łyżki oliwa 2 łyżki sól cukier Sposób przyrządzenia: Kapustę należy drobno pokroić, cebulę zaś obrać i pokroić w drobną kosteczkę. W miseczce należy zmieszać oliwę z przecierem pomidorowym, doprawić solą i cukrem. Tak przygotowanym sosem należy polać kapustę. Świetnie pasuje do pieczonego drobiu. Przepis…
Składniki: • 1 kg kiszonej kapusty • 2 jajka • ½ szkl. mleka • 1/3 szkl. mąki • 7 łyżek tartej bułki • 6 łyżek masła • sól • ¾ szkl. śmietany Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić aby namokły. W między czasie kiszoną kapustę wycisnąć, gdyby była bardzo kwaśna wyplukać ją delikatnie w…